Xapo преглед: 3 работи што треба да знаете | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Xapo преглед: 3 работи што треба да знаете

Xapo преглед: 3 работи што треба да знаете

Ајде да ги разгледаме во услугите кои Xapo обезбедува:

Xapo Онлајн паричник и мобилен стан

Веб паричници не се најдобра опција за чување на вашите Bitcoin поради безбедносни причини. Сепак, Xapo има репутација за да има некои добри приватноста и безбедноста карактеристики, како што се две-фактор за проверка. Плус, ќе имаат можност за пренесување на вашите Bitcoin во магацинот Xapo, што е корисно ако сте ги држи долг рок, наместо да ги користат за дневна потрошувачка во врска со дебитна картичка Xapo (повеќе за ова подоцна). Како и да е, тоа е убаво да се имаат избор и елемент на флексибилност.

Имајте на ум дека со цел да се справат со Bitcoins вашиот веб-паричник на Xapo, мора да имате интернет конекција. Што ми се допаѓа за веб паричникот на Xapo е дека тоа е лесен за употреба. Изгледот е многу едноставна, што го прави идеален, ако сте нови на Cryptocurrency.

Пренесување на Bitcoin до и од сводот е лесно, и да биде во можност да го видите вашиот рамнотежа и трансакции, додека во движење е удобен. Исто така има и мобилни поддршка со мобилниот appavailable Xapo на Android и iOS.

На Xapo Гробница

Мислам на Xapo vaultlike една штедна книшка. Тоа е местото каде што сте го движите Bitcoin кога сакате да го одржи на долг рок за дополнителна безбедност. Испраќање на средства од веб-паричник на Xapo на сводот е лесно. Во случај на повлекување на средствата од сводот, постојат повеќе слоеви за безбедност за да се провери на вашето барање. Тогаш Bitcoins се пренесени во вашиот паричник, во рок од 48 часа.

Сводот има голем број на безбедносни карактеристики, како што се мултифакториалното идентификација и приватен клуч сегментација. Кога ќе се префрли средствата од вашиот веб Xapo паричник во магацинот Xapo, овие средства се пресели присутен компјутер. Тогаш податоците се енкриптирани и паднат пред да се копира на надворешните дискови и хартија. Тогаш копии се чуваат во физичка сводови во разни локации. Таквите безбедносни процедури се дизајнирани за подобра заштита на вашите Bitcoin од можни напади.

Дебитна картичка Xapo

Настрана од обезбедување на две опции за складирање Bitcoin во паричникот Xapo и со стап, Xapo исто така, помага во однос на трошењето на Bitcoin. Таа работи многу како редовна дебитна картичка, со единствената разлика е во тоа што таа е поврзана со вашиот веб-паричник Xapo наместо банкарска сметка.

Дебитна картичка Xapo овозможува да се направи купувања со вашата Bitcoin, како и да се повлечат пари од банкомати. Тоа може да се користи секаде во светот, која прифаќа Виза онлајн, со USD, GBP, а валути евра на располагање. Тоа е лесно да ги пратите на трошоците, бидејќи ќе бидете известен за секоја набавка.

Бидејќи дебитна картичка Xapo е поврзана со веб-паричник на Xapo, а не со стап, треба да се избегне испраќање на сите ваши Bitcoin во магацинот, ако сакате да го користите дебитна картичка Xapo. Картичката не имаат дневни лимити на трошење, што може да се направи да биде неограничен, ако ви обезбеди документација за верификација. Инаку, од стандардниот ограничување на дневните трошење е 2500 $ дневно, со максимум два АТМ трансакции дневно.

Надоместоци

Иако и двете паричникот Xapo и сводот Xapo се бесплатни за употреба, постојат некои трансакција такси. Префрлање од едно Xapo паричникот за да се друг е слободен; сепак, постојат трансакција такси кога ги испраќате или примате надвор од Xapo (како да се или од други паричници или банкарски сметки). Додавање на средства настануваат надомест од 0,2%, додека обработка на такси може да се примени во зависност од начинот на плаќање.

Исто така, постојат некои Xapo такси дебитна картичка. Ова вклучува еднократна исплата на $ 20 за цената на картичката. Промена на вашиот ПИН број, исто така настануваат мала задолжен од $ 1. Тоа функционира надвор поевтини ако сте го користите вашиот картичка во трошењето валута на картичката. Ако сте го користите во странство, во друга валута, надоместоците се повисоки.

На пример, банкомат повлекување во трошењето валута на картичката носи такса од $ 2,50, а на повлекување во друга валута има такса од $ 3.50. Ако се направи купувања во валута различна од трошење валута вашата картичка, тогаш има плаќање купување девизи од 3%.

Јавно мислење и онлајн Осврти

Иако постојат негативни критики да се најдат во врска Xapo, огромното мнозинство наидов предвидени малку супстанција своите побарувања. Како таква, јас би се негативни коментари ќе прочитате на интернет со зрно од сол, многу како тебе би, кога ќе прочитате коментарите кои обезбедуваат особено високи пофалби.

Во коментарите на Xapo Bitcoin паричник и апликација Гробница на Google Play се главно позитивни, со рејтинг 4-ѕвезда од повеќе од 30.000 корисници. Има помалку критика достапни за IOS верзија, која има 3-ѕвезда рејтинг од 360 корисници, како на времето на пишување. Поддршка на корисниците Xapo е добра целокупната туку малку на бавен страна.

Заклучок

Лично, мислам дека ако сте за купување Bitcoin, ти си подобро држење на себе си од тоа ставање во рацете на некое трето лице што го држи приватни клучеви. Тоа, рече, тоа би можело да се тврди дека приватните клучеви се побезбедни со системот за безбедност Xapo вработени. Xapo се гледа како на воспоставени и реномирана компанија, што го прави вистински, одржлива опција кога станува збор за купување, чување, и трошење на Bitcoin.

Поврзани вести


Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 преглед - не е сигурен дека вреди вашите пари

Post Tacocoin

Преглед на GreenAddress.it

Post Tacocoin

Changelly против ShapeShift - Размена на инстант криптовалентност

Post Tacocoin

Преглед на Coinbase: 6 Контроверзното прашање што треба да го знаете

Post Tacocoin

Биткоин CoolWallet преглед - Тоа е навистина ладна паричник

Post Tacocoin

Луно (порано БитX) Биткоин берза и Паричник разгледани

Post Tacocoin

Најдобар Биткоин Паричник за 2014 година - блокчеин против MyCelium против Coinabse

Post Tacocoin

Од TREZOR до LastPASS: Преглед на најдобри менаџери за лозинка 2017

Post Tacocoin

Coinmama против Coinbase - купување на Bitcoin од 150 долари со мојата кредитна картичка

Post Tacocoin

Рударство против купување битцоини - Каде ќе добие $ 10k?

Post Tacocoin

Мојот нов најдобар Bitcoin и altcoin паричник - преглед на Exodus Wallet

Post Tacocoin

Најдобри битковински услуги за детекција