Што е Зен протокол? Анализа на ИКО во ноември | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Што е Зен протокол? Анализа на ИКО во ноември

Што е Зен протокол? Анализа на ИКО во ноември

Следните пост одразува мислењето на авторот сам, и не претставуваат инвестиции совети.

"Зен Protocolis на blockchain изградена за финансии." Тоа е децентрализирана, во peer-to-peer финансискиот систем, кој содржи паметни договор платформа која е способен за создавање, издавање, тргување и дигитални средства. Таа работи заедно со мрежата Bitcoin (еден вид на sidechain одлучат-во), но има функции како паметни договори на платформата Ethereum. Со еден збор, таа има за цел да ги искористат од најдобрите карактеристики на Bitcoin и Ethereum, со цел да се изгради нова финансиска платформа.

Bitcoin е златен стандард за безбедна cryptocurrency, но има проблеми со пропусниот опсег и скалирање. Од друга страна, Ethereum не е познат да биде најмногу безбедно место за чување на вредност како cryptocurrency. Но, тоа е еден од најлесните начини да се создаде паметни договори.

Smart договори се само-извршување документи, кои им овозможуваат на код за да го замени трети посредници, како што се брокери, банки, депозит за, осигурителни компании и финансиски советници. Smart договори може, исто така, значително го намалуваат ризикот од другата договорна страна со автоматизирање на условите на договорот, пред преземање акција.

Со автоматизирање на процесот на овие посредници, паметни договори за намалување на работна сила, трошоците и триење поврзани со водење на големи количини на податоци кои овие услуги процес. Така, корисниците на овие платформи и услуги сега може да добие побрза, поевтина услуга.

Со пишување на паметни договори во blockchain, корисниците, исто така, се во корист на зголемување на безбедноста на главната книга на blockchain. Така е и со зголемување на безбедноста и намалување на трошоци за бизнис, тоа е лесно да се види зошто Ethereum и паметни договори имаат стекнато толку многу зуи во толку кратко време.

Тековната протоколот Bitcoin користи "Договор за еден-време." Со други зборови, секоја трансакција троши договорот го користи. Така, тоа е се користат за снимање на преносот на сопственоста на Bitcoin во индивидуа трансакција. Но, тоа во моментов не обезбеди отворени "паметни договори", кои продолжуваат да работат самостојно извршна код на мрежата.

Од друга страна, Ethereum договори се обезбедување на овој код почесто. Всушност, Ethereum има отворени договори со кои може да се кандидира неограничен број пати. Но, тие работат на "гас". Што значи тоа?

Во Ethereum, гас е донекаде сличен на трансакција такси во Bitcoin. Секоја операција на мрежата на Ethereum бара фиксен износ на гас. (На пример, додавање на два броја чини 3 гас, пресметување на hash изнесува 30 гас, како и испраќање на трансакциските трошоци 21.000 гас).

Гас се плаќа во етер, но не можете да го поседува. Тоа е само пресметува на фиксна гас / етер девизен курс, кој ви испрати како трансакција на blockchain Ethereum.

Ако нема доволно гас да се кандидира на договорот, тогаш тоа не успее, а кој се обидува да се кандидира тоа уште и 'должи пари. Така, тоа е потребно средства од корисниците, како и мрежата, дури и кога тоа е неуспешен.

Значи, постои можност за нов протокол за да се подобри или да се прошири и во Bitcoin и Ethereum, што е нешто што над илјада altcoinsare обидува да го стори. Прашањето е: Може Зен протокол се направи добро на нивното барање да се испорача нешто различно од двете најголеми јавни blockchains?

Ајде да ги разгледаме во тоа како ова го прават преку објективот на пет важни елементи што го сочинуваат успешна МЦК:

1. Болка / Пазар Големина

Дали е тоа убаво-за-да има или да мора да се има решение, со многу големи и лесно препознатливи на пазарот? Дали има конкуренција?

2. Решение / На Техника

Дали компанијата, технологија и МЦК придонесе за запирање на болка за корисник и соработник МЦК?

3. Токен Економија / Структура на монети

Дали постои реална потреба за нова монета или знак во платформа? Дали е легално, а се исплатуваат структурирана.

4. Тимска работа

Дали тие имаат вештини и искуство за да го отсвират?

5. Маркетинг

Колку добро дефинирани се стратегија за раст и развој на бизнис план на тимот за скалирање на мрежата и изнаоѓање вклопуваат во производот на пазарот?

Што е Зен?

Според Белата книга Зен Протокол, Зен е "blockchain за трговијата во било каков вид на финансиски средства со иста консензус за сопственоста и слободата од централна контрола дека Bitcoin предвидува пари. Овие средства се поврзете со дигитален договори со моќни, програмабилни способности за обработка на информации и грант права. Зен забележува мрежата Bitcoin, и им овозможува на средствата поддржани со Bitcoin. "

Мислам на Зен замена на некои од услугите и функциите кои финансиски советник или брокер може да направи за своите клиенти. Тоа во голема мера го намалува ризикот од другата договорна страна, без потреба за посредник. Така, додека тоа не е најголемиот пазар, тоа е добро дефинирана, многу профитабилна.

На Осведомителка продолжува да се каже: "На blockchain Зен е дизајниран за поддршка на вистински финансиски производи, со моќна автоматизација и слобода од контрола... Секое blockchain која се обидува и да се создаде пари и да обезбеди паметни договори мора да се ограничи на еден или на друг."

Овој предизвик е една од работите што ги поставува Зен, освен, и тоа се решава со помош на јазикот F * програмирање, што беше развиена од страна на Microsoft за истражување. Тоа е функционален јазик, кој се однесува на формална верификација.

На Осведомителка продолжи: "Зен е јавна blockchain обезбедени со доказ за работа која има ограничени мајчин знак за договор за активација."

Зен обезбедува директна сопственост на дигитални средства, кои претставуваат ветувања кои се применливи. На мрежата Зен, паметни договори дејствува како lockboxes, и белези се нивните клучеви. Секое дигитални средства, како што се cryptocurrency, акции повик, ЕТФ, и корпоративни обврзници, може да се стави во паметни договор со условите на договорот -Во замена за токен.

Протоколот Зен гатачки користи како механизам, кој може да се докаже исправноста на договорите. Така, на мрежата Зен:

  • Средствата се белези: Тие претставуваат побарувања
  • Ветувања се договори: договор е поставена во кодот.
  • Извршување се направени во согласност со протоколот: На Oracle одлучува за доказ.

Значи Зен знак поддржува тесна интеграција со Bitcoin поддржани средства. Со други зборови, Зен договори никогаш не чини на корисникот ресурси, освен ако тие успешно ги исполни. Оваа функција е еден од начините на Зен се разликува од други протоколи, и тоа е доказ дека може да ги задржи рок трошоци. Тие, исто така се интегрира неколку методи за градење на довербата во нивните протокол, како што се рударството Multihash доказ-на-работа, и атомски свопови или крос-синџир за размена со други blockchains.

Според веб-сајтот Зен е: "Зен договори се платени да останат активни за сет износот на време: По истекува на плаќање, тие се инактивирани и изоставени од рударството базен, па ресурси не се на товар на рударите или јазли. Кога се активира, договори се појави со оригинална код, ако тие никогаш не биле деактивирана. "

Една од придобивките кои Зен архитектура има над архитектура Bitcoin е дека само со средства Bitcoin е Bitcoin. Во меѓувреме, може да Зен securitize било дигитални средства. Плус, Зен може да се одржи средства надвор од синџирот до функција на договорот го реактивира. Така, кога тоа е неактивен, тоа не бара ресурси од мрежата да се продолжи да се движи од блок да го блокира во blockchain.

Клучот тука е дека постои цврста намера за протоколот Зен, со изобилство на техничка документација за поддршка на ова. Клиентот Зен протокол Алфа е всушност работи. Тоа покажува колку нивната употреба на гатачки и деривати на овие нови Bitcoin поддржани дигитални средства се користат во Зен паметни договори.

Тоа е голема што Зен има Осведомителка, веб-сајт, многу блог статии, видеа, и активен GitHub сметка. И тоа не е да се спомене дека тие имаат алфа верзија на својот протокол во моментов работи. Значи Зен не е само идеја или vaporware.

Имајќи го ова многу документација не ја направам мојата работа лесно, но тоа се зголеми довербата при што се чини дека да се нема разлики во нивните барања или пораки. Во еден момент, основач Адам Perlow изјави: "Ние градиме децентрализирана платформа поддржана од пробив протокол за создавање, издавање и тргување дигитални средства." Со сето ова документација и кодот да се поддржи напредокот Зен, тоа е лесно да му веруваат.

Целиот тим е силна. Еден добар број на програмери и инженери имаат искуство во стартап. Тие, исто така, имаат искуство во криптографија, финансии, математика и физика. Единствената област можам да се види каде тие се малку недостасува е маркетинг. Тие се стави некои убави видеа од нив зборува на настани, но тие треба да се направи многу повеќе од тоа, ако сакаат повеќе луѓе да знаат за нив.

Што е со Зен Токен?

Прво на сите што не е дизајниран да биде една продавница од вредност или да се натпреварува со Bitcoin или било кој друг крипто. Како што нивниот веб-сајт се вели: "Зен не е уште еден конкурент да стане дигитален готово. Ние веруваме дека Зен е највреден како финансиски дополнување на Bitcoin. "Неговата функција е да гориво на трансакции на Протоколот од Зен.

Токенот продажба почнува 30. Ноември 2017 година, а завршува на 30 декември 2017 година ќе има Битие Дистрибуција на 20 М-12 ќе одам на купувачите, 6,5 М ќе протокол тимот на Зен, а останатите 1,5 милиони во резерви. Во текот на првите 6 години по Дистрибуција Битие, тие ќе имаат иднина распределба на 40.000.000 токени, и продолжи со halvingevery 6 години, до 100.000.000 жетони се минирани.

Овој распоред се чини разумно да се обезбеди доволно токени за да се кандидира на мрежата, но, исто така, им се зголемува како на мрежа расте. Методот на купување вклучува користење Bitcoin преку нивниот паричник. Некои попусти се дадени во пред-продажба, што се случува во моментов. Попусти на пред-продажба се како што следува:

  • Набавка помеѓу 5 и 20 БТК: 5% попуст
  • Помеѓу 20 и 50 БТК: 10% попуст
  • Повеќе од 50 БТК: 15% попуст

Попусти на пред-продажба ќе заврши кога вкупниот износ на купување достигне 3.000 Bitcoins.

На пред-продажба не е силно намалена, па јас не мислам дека инвеститорите ќе се нервира овие токени. Јас обично сакале да ја видите болест период за големи, силно намалена инвеститори, како и за основачите. Сепак, јас не сум сигурен дека тоа е потребно со овој симбол. Тоа е структуриран за да биде стабилен, па ние не ќе видиме големи попусти во други ICOs, кои ќе станат цели за нервира или за пумпа-и-депонија возила.

Еден последната точка да се разгледа: Дали има конкуренција? Да, всушност, тоа е еден од најголемите ICOs во историјата. Назад во јуни, банкор протокол собра над $ 153 милиони евра за само 3 часа. И нуди многу слично решение.

Од оваа технологија е потребно за унапредување на финансиската индустрија, платформата може да се примени на било дигитални средства, кои се чини дека да се биде добар иднина за технологија Зен е. Со алатка на нивниот знак разгорува нивната мрежа и награда рудари, тоа треба да биде стабилен, додека платформата и протокол останува во употреба. Генерално, ако сте размислување за користење на платформата Зен протокол, се чини како ветувачки МЦК.

Поврзани вести


Post Tacocoin

Преглед на Bitcoin Trader - Дали е можна месечна рентабилност од 20%?

Post Tacocoin

Мојот нов најдобар Bitcoin и altcoin паричник - преглед на Exodus Wallet

Post Tacocoin

AvaTrade Bitcoin тргување преглед

Post Tacocoin

Најдобро цртичка за рударство Хардвер - Antminer D3 преглед

Post Tacocoin

Coinmama против Coinbase - купување на Bitcoin од 150 долари со мојата кредитна картичка

Post Tacocoin

Преглед: Коинмама - Дали е тоа 100% легитимно?

Post Tacocoin

Litecoin LTC Robot review - непристрасен, 100% вистински податоци

Post Tacocoin

Кој е најдобриот биткоински десктоп паричник?

Post Tacocoin

Електроум Паричник разгледа: Лични и Реддит осврти

Post Tacocoin

Леџер Паричник е разгледан од 80 корисници на Reddit (без Промо код)

Post Tacocoin

BitStamp преглед: Дали е најевтината берза за купување на биткоин?

Post Tacocoin

Бисеин преглед - Plug & Play целосен биткоин јазол