Xcoins преглед - тоа е легитимен начин за купување на битцоини? | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Xcoins преглед - тоа е легитимен начин за купување на битцоини?

Xcoins преглед - тоа е легитимен начин за купување на битцоини?

Неодамна Слушам се повеќе и повеќе за услуга наречена Xcoins. Услугата се опишува себеси како "Bitcoin кредитирање услуги", која им овозможува да се добие Bitcoins преку употреба на PayPal или кредитна картичка.

Купување Bitcoins со Paypal преку Xcoins

До денес тоа е исклучително тешко да се купи Bitcoins со Paypaldue на можноста за поврат. Сепак Xcoinsclaims да се најде далеку околу ова. Наместо за продажба ќе се Bitcoins се давањето во заем ќе Bitcoins (до одреден степен). Без разлика дали тоа е всушност заем или продажба е донекаде двосмислени, и може да се остави за интерпретација. Еве како тоа функционира:

Вие (купувачот), дојде на местото и дека сакате да се "заем" некои Bitcoins. По процесот на верификација проект за кратко ќе биде побарано да го депонира долари еквивалент на тоа колку сакате да ги позајмите, + кредитна картичка / обработка на такси Paypal + фиксен износ кој делува како на каматната стапка на кредитот.

Всушност, постои тековен камата на заемот од износот е едно време исплата. Во повеќето случаи, овие трошоци додадете до повеќе од 20%.

Јас не сум бил во можност да всушност купување на Bitcoins преку Xcoins бидејќи тие не ја поддржуваат мојата земја на живеење но по гледањето низ целиот сајт јас сум лево со неколку прашања.

Веб-страницата се тврди дека тие имаат конкурентна такси од заемодавците се натпреваруваат едни против други за тоа ви дава на најдобар можен каматна стапка. Меѓутоа, кога јас се регистрираа како давателот не бев во можност да го поставите мојот каматна стапка и тоа беше утврден на 15%, па јас сум под претпоставка дека тоа е по најниска можна цена. Ова е начинот на кој повеќе од она што ќе добиете на било која друга размена Bitcoin.

Исто така, на сајтот вели дека може да го отплати кредитот во секое време и да се вратам вашиот долари депозит намален за трошоци. Сепак треба да се има предвид две работа:

  1. "Сите суми од заемот се деноминирани во американски долари. Ќе треба да се врати на износот на Bitcoin еднаков на износот што сте го добиле во американски долари." (Од Најчесто поставувани прашања на интернет страницата). Ова значи дека ако сте го позајмиле 100 $ кога Bitcoin е $ 1.000 ли 0.1BTC (со исклучок на надоместоците за доброто на пример). Сега да речеме Bitcoin е во $ 2.000 - ова значи дека ќе треба да му ја врати само 0.05BTC.
  2. "Ве молам контактирајте директно на давателот да се организира плаќање на кредитот назад." (Од Најчесто поставувани прашања на интернет страницата). Значи, во основа ќе треба да му верувате на некој кого не го знаете тоа да го почитува договорот и всушност ви даде на наплата.

Продажба (или заеми) Bitcoins на Xcoins

Вие исто така може да се позајмуваат на Bitcoins Xcoins. Ова е направено со донесување на одлука за тоа колку сте подготвени да заем во американски долари и депонирање на тој износ во вашиот Xcoins сметка. Системот ќе потоа автоматски ви одговара со купувачи (т.е. Кредитори) и тие ќе се депонираат пари директно во вашиот Paypal сметката.

Јас не се обиделе овој метод лично, бидејќи јас не сакам да се во неволја со случајот Paypalin купувач поднесе спорот. Сепак, неколку онлајн корисници пријавија дека биле генерирање убаво пријави преку овој метод.

Онлајн корисник осврти на Xcoins

Поради некоја причина страница Xcoins "на BitTrust веќе не постои. Сепак, јас бев во можност да се најде кеширана копија на itand копаат низ дополнителни прегледи корисникот. Еден од најпознатите детални прегледи имаше следнава изјава:

Позитивни:
; -сите износ под 20 $, ќе немам проблеми

Конс:
-Ако давателот не го ослободува парички кои ќе ги купите се уште се наплаќа, се бара да се поврзеш со PayPal и нивната поддршка.

Се разбира постојат и други добри и лоши критики кои можете да прочитате за себе, но мислам дека ова беше еден од најпознатите сеопфатна еден. Исто така, постојат многу критики за Redditand BitcoinTalkbut понекогаш тоа е тешко да се направи разлика на искрени рецензии од лажни оние поради Xcoins affiliate програма.

По читање преку голем број на критики, можам да кажам дека се повторуваат тема е дека Xcoins работи, но сепак нивната поддршка е потребно 2 или повеќе дена да одговори, а надоместоците се екстремно високи.

Заклучок - Дали ќе се користи Xcoins?

Како купувач - Xcoinsdoesn't изгледа стабилна доволно во овој момент да се користи за големи купувања. Исто така, се чини дека на такси ќе биде исклучително висока во споредба со другите размена. Меѓутоа, ако единствениот начин на кој може да се здобијат со Bitcoins е преку Paypal и ако не сте подготвени да ја платат цената ова може да биде валидна алтернатива на Virwox.

Како продавач - Иако на рентабилност може да биде висок јас не сакаат да ризикуваат да бидат означени преку PayPal, така што во моментов не може да се препорача ова на некој друг, како и. Ако не ми е гајле ако Paypal исклучи вашиот профил се чувствуваат слободни да се обиде својата среќа и јас дури и би го цениме ако може да ги споделите вашите искуства во делот за коментари подолу.

Во секој случај, бидете сигурни да го прочитате FAQon на местото пред да започнете. Со среќа!

Поврзани вести


Post Tacocoin

Рударство против купување битцоини - Каде ќе добие $ 10k?

Post Tacocoin

Преглед на Coinbase: 6 Контроверзното прашање што треба да го знаете

Post Tacocoin

Антротер R1 преглед - Безжичен рудар Антминер

Post Tacocoin

Битллуб мрежа преглед и анализа

Post Tacocoin

2017 Најдобар битскоински деловни паричници - 4 прегледувачи на паричници (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Декември Анализа на ИКО - ревизија на НАГА

Post Tacocoin

MinerGate преглед: Дали е легитимна рударска операција?

Post Tacocoin

Jaxx Паричник преглед - сите околу Биткоин Паричник

Post Tacocoin

Што е Зен протокол? Анализа на ИКО во ноември

Post Tacocoin

Леџер Паричник е разгледан од 80 корисници на Reddit (без Промо код)

Post Tacocoin

Луно (порано БитX) Биткоин берза и Паричник разгледани

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 преглед - не е сигурен дека вреди вашите пари