Хардвер Паричник | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Хардвер Паричник

Хардвер Паричник

Прашање:

Ако мојот хардвер паричник компанија (Trezor) оди биста и клиентот исчезнува, се изгубив Bitcoins?

Одговор:

Здраво Вилијам!
Кога за прв пат ќе се постави на TREZOR ќе го добиете фраза семе 12-24 збор. Ако нешто се случува со вашиот физички уред можете да го користите оваа фраза семе за враќање на вашите Bitcoins.

Коментари:

@Aiden за идните објавување ве молиме отворете нова тема за ова и не "piggyback" на прашањата на другите луѓе.

Паричникот на хардвер е лесен уред за испраќање / примање на Bitcoins. Во однос на вашето прашање за чување на пари на берза како што рече - тоа не е препорачливо, но ако треба да го направи тоа најмалку им е овозможен 2fa.
https://99bitcoins.com/bwbt-bitcoin-safety-expert/

Здраво,

Големата на вебсајт, многу информативна! Јас неодамна го купи некои дигитални валути и јас сум во потрага по сигурен начин да ги чува. Ми се допаѓа идејата на паричник хардвер како оваа. Врз основа на следниве информации и како јас ќе го користи Bitcoin / други парички тоа е добар предлог за мене:
3) Значи, во основа со хард диск, ќе треба 2 парчиња хартија, каде што ќе треба да се запишувам фраза обновување и мојот PIN кој ќе се користи за да се потврди сите трансакции можам да направам со хард диск? па некој ќе треба уредот и хартија за да се добие пристап. Тоа е препорачливо за чување на документи во кутија за банкарските депозити во банка, тогаш, бидејќи вие не сакате и се чуваат заедно? Она што се препорачува? Исто така, би се претпостави што ќе треба повеќе од 1 копија од овие документи во случај нешто се случило со нив? Што прават луѓето нормално? Еден во банка и еден скриен дома?

Ви благодариме!

Друга паричник - или нов TREZOR уредот или паричникот на софтвер како електрум.

Само да се оди малку понатаму по овој пат, бидејќи имам истото прашање. Каде можам да ја користат таа фраза семе да се опорави ми Bitcoins? А веб-сајт? Друга паричникот? Запомнете, во оригиналната пребарување, TREZOR помина биста и веќе не е ќе се однесуваат.

Ви благодариме за појаснување!

Поврзани вести


Post Litecoin

Оценување на леснотијата на соло-рударството монета

Post Litecoin

Како да се пресмета профит инвестирање или тргување Bitcoin?

Post Litecoin

Може ли да купам БТК без мобилен телефон?

Post Litecoin

Барање за вилушка

Post Litecoin

Калифорниска сметка и Coinbase

Post Litecoin

Bitcoin Core ја чита заменетата wallet.dat датотека како 0.0000000 BTC

Post Litecoin

Прв пат купувач дебитант на играта

Post Litecoin

Адресата е исклучена

Post Litecoin

Cryptoshop продавница рудар

Post Litecoin

Amd HD 5450 и 6350 графичка картичка на десктоп dell optiplex 780

Post Litecoin

Како работи размена?

Post Litecoin

Измама или легитимност на Doublebitcoin