Bitcoin Core ја чита заменетата wallet.dat датотека како 0.0000000 BTC | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Core ја чита заменетата wallet.dat датотека како 0.0000000 BTC

Bitcoin Core ја чита заменетата wallet.dat датотека како 0.0000000 BTC

Прашање:

Последен пат ажурирани на 16 јануари 2018 во 09:02 часот наутро

Јас да Bitcoin Основни заврши симнувањето / синхронизирање целосно. Кога ќе го замени Основни wallet.dat датотека која е создадена по симнувањето Core, со моето wallet.dat датотека, Bitcoin Core уште вели 0.000000 БТК. Форумот рече дека можеби ќе треба да се -upgradewallet во конзола, но таа команда не работи, наводно поради тоа што ова е најновата верзија на Bitcoin Основни и паричник веќе е до-to-date. Дали знаете зошто Core не гледа на копчиња или читање на wallet.dat датотека? Можеби има уште една програма да се користи за да го прочитате wallet.dat датотеки за да видите колку Bitcoins се присутни? Може да се прочита електрум wallet.dat датотеки? Ако е така, знаеш чекори за правење на тоа да се случи? Или можеби имате подобар начин да се земе? Ја ценам вашата помош однапред. Имај убав ден!

Одговор:

Еј Чак,
да одговориме на вашите прашања, со цел:

  1. Не бе, јас не знам што се случува. Ние ќе мора да се смена методично да го дознаам.
  2. Јас не знам на која било таква програма импровизирано. Тоа ќе биде многу опасно да се користат непознати програми кои ветуваат решение. Би му препорачуваме против кое било лице или програма која ветува решение, туку бара пристап до вашите wallet.dat.
  3. Електрум индиректно може да се прочита wallet.dat датотеки - попрецизно она што се случува е да шутнат на privkey во рамките на јадрото конзола и тогаш движете оние privkeys во електрум. Меѓутоа, ако ништо не се појавува во вашиот адреси во рамките Core, не можам да се види како убедливо вашите адреси во друг паричник ќе ви помогне.
  4. Мислам дека најдобар начин да се земе е да дознаам проблемот со јадро.

Имам некои прашања на моето која се надевам дека ќе ни помогне да се откријат на ова прашање:

  1. Дали сте со користење на не-стандардни директориум на податоци или го користите еден во времето на оригиналната копија? Ова е поставувањето што би требало да се менува рачно. Еве некои информации за лоцирање и поставување директориум на податоци: https://en.bitcoin.it/wiki/Data_directory
  2. Дали се сеќавате која верзија на Core што сте ја користеле претходно?
  3. Што е со големина на резервна копија на вашите wallet.dat датотека?
  4. Можност да се каже кога датотеката беше првично замислен и го прави овој натпревар со вашата меморија од кога ќе се поткрепени Дали сте?
  5. Дали Bitcoin Основни адреси увоз со историја на употреба? Со други зборови, по ставањето на wallet.dat во тековните вашиот именик на податоци и водење Core, не примање адреси имаат трансакциски историја? Ставете ги адресите во blockchain истражувач (како blockchain.info) да се провери ова.

Нема коментари

Поврзани вести


Post Litecoin

Можете ли да направите пари за рударство Litecoin и други Altcoins и компјутер?

Post Litecoin

Како да експерт приватни клучеви на blockchain.info и да се движат bitcoin салда на друг паричник

Post Litecoin

Алтернативи за кофеин

Post Litecoin

Збунет почетник 2

Post Litecoin

Како да испраќате монети на паричник, кога монетите се во паричник што не ги поддржува?

Post Litecoin

Како да започнете без СМС

Post Litecoin

Купување биткоин на коприва

Post Litecoin

Како да барате адреси ???

Post Litecoin

Како ефикасно да добиете води за да се придружите на My Low Cost Bitcoin MLM?

Post Litecoin

Биткоин тапациран btc приклучок

Post Litecoin

Како да се пресмета профит инвестирање или тргување Bitcoin?

Post Litecoin

Услови на битката