Што Google Trends може да ни каже за интересот на веб сурферите за Биткоин | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Што Google Trends може да ни каже за интересот на веб сурферите за Биткоин

Што Google Trends може да ни каже за интересот на веб сурферите за Биткоин

Bitcoin егзаминер наидов на една интересна Bitcoin поврзани со истражување откриено од страна на инструмент на Google Трендови. Според брза анализа, дели тука, општиот интерес кон cryptocurrency расте со стабилно темпо, со благ пораст во јули.

По ѕиркаат од љубопитност регистрирани во април, оправдано со Кипар криза откровение, интересот откриено од страна на веб сурфери се случува нагоре и надолу, како што може да се провери на оваа шема, но бројките се многу позитивни.

Во врска со географски податоци, САД и северниот дел на Европа, особено во Финска, се земји со повеќе интерес во знаејќи повеќе за Bitcoin.

Тоа е љубопитен да видам дека Кина, која се покажува голем практичен интерес за Bitcoin од минатата година, не доаѓа како силен локација во прашање на интернет истражување. Сепак, тоа може да се објасни со самото тоа што податоците за земјата не е на располагање, на пример.

А што е со повеќе истражуван услови? Па, "рударство Bitcoin" е најстариот browsed изразување, проследено со "Bitcoins" и "Bitcoin размена". Нема големо изненадување тука, како и.

Изгледа дека интересот за Bitcoin останува стабилен, за разлика од нејзината цена, која последователно се случува долу на оваа недела. Овој петок, вредноста падна под 75 $. Денес (6), тоа е се флуктуирачки помеѓу $ 67 и $ 70.

Поврзани вести


Post ICO

Mt. Gox ги обвинува проблемите со повлекувањето на бубачката во софтверот Bitcoin

Post ICO

Биткоин доби код XBT, Израел размислува за даноци и планината. Одговорот на Гокс за жалбата на CoinLab

Post ICO

Предупредување од централната банка на Индија ги плаши Биткоин операторите во земјата

Post ICO

Биткоините се користеа на Патот на свилата за да купат лекови за помогнати самоубиства

Post ICO

Бил Иган, eGifter: работиме на добивање на некои брендови кои навистина ќе бидат возбудливи за заедницата Биткоин

Post ICO

Овчарскиот пазар на 100.000 БТК навистина може да биде најголемата измама на Дамнет некогаш

Post ICO

САД со седиште во размена Crypto Street поддржува Bitcoin, Litecoin и Feathercoin: Namecoin и Primecoin се следните

Post ICO

Биткоин освои двајца нови главни поддржувачи: Питер Шиф и Еуро Пацифик, Џулијан Асанж

Post ICO

Банката на Англија го фали Биткоин и открива истрага за издавање дигитална валута

Post ICO

Монета оган +: Постојани професионални биткоин тролови

Post ICO

CheapAir.com clears $ 1,5 милиони во продажбата преку Биткоин

Post ICO

Сакате да знаете што се случува со вашите битковини кога ќе умрете?