Биткоин го зема Тексас од невреме: SXSW фестивалот 2015 овозможува криптоцентност да блесне | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Биткоин го зема Тексас од невреме: SXSW фестивалот 2015 овозможува криптоцентност да блесне

Биткоин го зема Тексас од невреме: SXSW фестивалот 2015 овозможува криптоцентност да блесне

Тоа не е секој ден што Bitcoin добива да се во центарот на вниманието на еден од најзначајните технолошки настани во светот. Но, тоа е обврзана да се случи во март на 22-SXSW Интерактивен фестивал.

Помеѓу 13-ти и 17-ти март во градот Остин, во Тексас (САД), ќе биде домаќин на годишниот покажат и конференција посветена на новите технологии. Настанот ќе вклучува "Bitcoin ден, на 16-ти, како дел од подигнување село на фестивалот.

Распоредот вклучува пет Bitcoin сесии што ќе се одржи во Хилтон центарот на Остин, во Големата Сала Г салон кој се наоѓа на 6-ти кат. Можете да проверите под распоред објавен од страна CryptoCoinsNews.com:

16-ти март

  • Сесија 1: Што е Bitcoin? (09:30-10:30)

    Ник Cary (извршен директор и ко-основач на blockchain), Стивен Пар (извршен директор и ко-основач на BitPay), ќе О'Брајан (извршен директор и ко-основач на BitGo), и Татјана Мороз (основач на Крипто медиуми Hub).

  • Сесија 2: Bitcoin 2.0 (11:00-12:00)
    Адам Ludwin (основач на Chain.com), Ник Саливан (извршен директор и основач на ChangeTip), Vinny Lingham (извршен директор и ко-основач на Gyft), и Адам Draper (извршен директор и основач на Зголемете VC).

Постои дури и посебна веб-сајт кој го промовира присуство на Bitcoin на фестивалот. Можете да дознаете повеќе за сесии и звучници на BitcoinAustin2015.com.

"Нашата цел е да ве возбуди за Bitcoin! Ние сакаме да го поминат ден со нас и да се чувствуваат како експерт на оваа тема од страна на крајот на денот! Имаме постава на говорници од големите Bitcoin компании да не-добивката. (...) Нашите звучници се возбудени да го споделам со вас своите знаења за Bitcoin и иновации во моментов се случува во индустријата ", се вели на веб-сајтот.

Настани поврзани со cryptocurrency ќе бидат спонзорирани од страна на познати Bitcoin companiessuch како BitPay.com, Gyft.com, LibraTax.com, ChangeTip.com и Chain.com. За да дознаете повеќе за

Се разбира, ако сте на SXSW фестивалот да дознаете повеќе за БТК, нема ништо лошо со уживање во остатокот на настанот. Распоред на фестивалот е натоварен со интересни иницијативи како што е 18-ти Годишен SXSW Интерактивен Наградите за иновации, на SXSW Gaming Експо, на шоу или дигитален Криејтив пазарот на труд.

Поврзани вести


Post ICO

Алармантно транспарентни издавачки операции

Post ICO

5 Извонредни Биткоин видеа што треба да ги гледате

Post ICO

Биткоин вести 22 ноември 2013

Post ICO

Биткоин и други дигитални валути

Post ICO

Биткоин можеби е најдобриот пријател на Едвард Сноуден

Post ICO

Полесен начин за примање е-пораки преку вашата адреса на Биткоин? Да молам

Post ICO

7.170 БТК украдени од ладен паричник БЕРТЕ, кинеската размена најавува награда

Post ICO

10 Битковински митови разнесени на парчиња

Post ICO

Биткоин алтернатива Bytecoin го слави првиот блок, објавува нови функции

Post ICO

Bitcoin и улогата што може да ја игра во B2B заедницата

Post ICO

Биткоин може да биде причина за смрт на онлајн пиратеријата, предвидува основачот на Исохант

Post ICO

Bit4coin ви овозможува да понудите криптовалентност во форма на подарок картичка