Биткоин алтернатива Bytecoin го слави првиот блок, објавува нови функции | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Биткоин алтернатива Bytecoin го слави првиот блок, објавува нови функции

Биткоин алтернатива Bytecoin го слави првиот блок, објавува нови функции

4 јули не е "само" Денот на независноста во САД; тоа е исто така посебен ден за Bytecoin. Приватниот и Untraceable cryptocurrency слави три години од животот и создавањето на првиот блок.

Следејќи го овој важен настан, тимот зад altcoin - смета за "вистинска алтернатива на Bitcoin" - се фокусира на проширување и подобрување. "Bytecoin cryptocurrency работи според принципите на кои се радикално различни од оние валути на Фиат и нивните дигитални аналози употреба. Ние направивме валута која е удобен и сигурен за да се користи на интернет. Заедно со ова треба скромна количина на енергија и човечки ресурси. Ова овозможува да се снаоѓа без трансакција такси ", се вели на веб дигитални монета е.

Нејзините програмери веруваат дека cryptocurrencies "се 'уште има голем број на недостатоци", кога во споредба со традиционалните решенија. Една од работите што тимот има за цел да се подобри е брзина на обработка на трансакцијата.

"Синхронизација трансакции во реално време е функција која им овозможува на сите мрежни јазли да имаат идентични листи на не-потврдените трансакции. Оваа функција може да гарантира обработка на дел од трансакциите во две минути макс", се вели во соопштението.

Но постојат и други подобрувања, сите дел од постојано ажурирана патоказ развој. Подобрување на употребливост паричник Bytecoin е една од задачите што претстојат. Тимот има намера да го стори тоа преку интеграција на Блок Explorer, способноста да ми BCN директно од walletand со дозволување на трговците за издавање фактури кои се појавуваат во паричникот на корисникот.

"Покрај тоа, ние ќе се обидеме да го додадете Алијаси. Право во blockchain", објави тим. Ова ќе ви овозможи за мапирање на Bytecoin адреса на било погодно стринг.

Покрај интеграција на функција multiaddressing на Bytecoin RPC паричник, во следните изданија ќе се вклучат во новиот библиотечната мрежа, зголемување на брзината на блок синхронизација и брзината на блок штафета, како и нови API за трети лица програмерите.

Конечно, тимот почна да работи на обоени монети, кои подоцна ќе биде основа за спроведување на паметни договори.

"И покрај новина на паметни договори, ние сме сигурни дека тие ќе бидат донесени доста брзо, и од страна на 4-ти јули во 2016 година ќе се објави API-јата за работа со паметни договори за услуги на трети лица. Се разбира, тоа може да биде само можно ако не се бара пред тоа. "

Поврзани вести


Post ICO

6 часот на аукција

Post ICO

Алатка за максимизирање на профитите на битката

Post ICO

Американскиот претприемач има за цел да ја зголеми својата долина Блокхаин со помош на Тесла

Post ICO

Airbnb може да биде поблиску до прифаќање на Биткоин: извршниот директор бара мислења на Твитер

Post ICO

Бери Силберт оди на СИТЕ В на Биткоин

Post ICO

15 страници за сите ваши крипто прашања

Post ICO

Гласини за Сиетл Seahawks прифаќаат Bitcoin е лажна

Post ICO

5,5 милиони долари помогне да се влезе во биткоин екосистем со сите потребни алатки

Post ICO

10 малку познати карактеристики Скриени Внатре Blockchain.info

Post ICO

5 Фактори кои го попречуваат развојот на битката

Post ICO

7 Причини Вашиот Биткоин бизнис губи клиенти

Post ICO

Дали корисниците на Биткоин се ѓубришта или сонувачи?