Бери Силберт оди на СИТЕ В на Биткоин | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Бери Силберт оди на СИТЕ В на Биткоин

Бери Силберт оди на СИТЕ В на Биткоин

Бери Silbert извршниот директор на денешниот втор пазар објави дека тој ќе се повлекува од функцијата извршен директор да се фокусираат целосно на Bitcoin.

Silbert преку е-маил на следнава изјава:

Верувале или не, тоа беше пред десет години, јас го основал компанија која подоцна ќе биде преименуван SecondMarket. Во текот на изминатата деценија, SecondMarket има стекнато огромна искуство обивајќи нови пазари како што се приватните компанијата акции, хартии од вредност аукција стапка, тврди стечај, заедница банка акции и, од неодамна, Bitcoin. Надлежностите и научените лекции отварање на овие пазари е од непроценливо значење.

Како и со сите стартап, имавме некои фантастични успеси и јасни неуспеси. Но, на патот, SecondMarket успешно transitioned од телефон-базирани брокер на неликвидни средства во високо скалабилни, производ фокусирани организација која има редефинира како приватни компании и фондови се подигне капитал и олеснување на ликвидност за нивните акционери. Имаме пазарот вклопуваат производ, фантастичен тим, рекорден број на клиенти приватна фирма / фондот и се многу добро позиционирани за долгорочен успех. Иднина за SecondMarket никогаш не била посветла.

Додека јас никогаш не биле повеќе возбуден околу SecondMarket, јас избрав да се движи од ден-за-ден за управување на бизнисот на приватна фирма / фонд, така што јас може да се фокусира на 100% од мојата енергија на нашата дигитална валута бизнис. Мојата страст за Bitcoin е никаква тајна, и јас се чувствувам тоа е вистинското време да се направи оваа транзиција. Нашата намера е формално да се подели на две деловни линии во соодветно време. Во меѓувреме, јас ќе остане претседател и извршен директор на нашата матична холдинг-компанија.

Бил Сигел, кој е инструментална во развојот и рефокусирање на нашите приватни издавачот производи, е назначен за привремен извршен директор на таа деловна линија. Нашите клиенти се во голема раце со Бил на чело, и ние трчаме формална пребарување за постојан извршен директор за нашиот приватен бизнис компанија, во која Бил е кандидат.

Поврзани вести


Post ICO

Bitcoin и улогата што може да ја игра во B2B заедницата

Post ICO

Прифаќањето на биткитен е благодет за MovieTickets.com

Post ICO

Биткоин и Иран се уште се силни: Балфа е новата персиска веб-страница посветена на криптовалентност

Post ICO

Белгиската централна банка и финансиските власти издаваат предупредување против Биткоин

Post ICO

Белгискиот министер за финансии не предвидува проблеми меѓу националната банка и Биткоин

Post ICO

BankBlacklist.com: се откаже од банките кои се борат против Биткоин

Post ICO

100.000 Dogecoin Испратена на синџирот на радио

Post ICO

Австралиското стартување започна со платформа за тргување со маргина само за Bitcoin

Post ICO

По 10 месеци, Moolah поднесува банкрот

Post ICO

5 Фактори кои го попречуваат развојот на битката

Post ICO

11 Хотели и хостели кои го прифаќаат Биткоин

Post ICO

Бизнисите во Берлин ја прифаќаат дигиталната валута