Асоцијација Биткоин Франција е најновото поглавје на Битката фондација | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Асоцијација Биткоин Франција е најновото поглавје на Битката фондација

Асоцијација Биткоин Франција е најновото поглавје на Битката фондација

По Бангладеш и Романија, Франција да стане следниот земјата да има друга институција призната како глава afilliate Фондацијата Bitcoin е. Здружението Bitcoin Франција, предводена од Филип Родригез, сега е официјален член на проект на фондацијата.

"Франција е земја каде што слободата е рангирана високо како врвна вредност, со што земјата плодна почва за иновативни услуги и компании со помош на протокол Bitcoin", вели Џон Matonis, извршен директор на Фондацијата Bitcoin.

Покрај асоцијација Bitcoin Франција, земјата - поточно во главниот град Париз - е исто така дом на амбасадата Bitcoin и да cryptocurrency стартување инкубатор позната како La Maison du Bitcoin.

По објавувањето, Филип Родригез откри дека е воодушевен да се види на Здружението Bitcoin Франција "ги здружи силите со Фондацијата за промовирање на Bitcoin протокол Bitcoin и едуцирање на креаторите на политики во Франција".

Ние длабоко веруваме дека Bitcoin има потенцијал да го наруши не само дел од финансискиот систем како што го знаеме, но по патот, на другите пазари каде што довербата во една централна организација е сегашната статус кво,

Франција во моментов има четвртата по големина, бројот на активни Bitcoin јазли (само надмината од страна на САД, Велика Британија и Германија), според информациите обезбедени од страна на Bitnodes и цитиран од CryptoCoinsNews.

Покрај тоа, француската влада се бара да се регулира и проширување на локалните cryptocurrency екосистем и на пазарот. Мајкл Шпанија, Франција, министер за финансии, изјави дека Владата верува "дека Франција треба да ги споделите со луѓе се обидуваат, се инвестира и да се развие бизнис со Bitcoin пред да ја данок".

Во однос на регулирање, тоа ќе биде "на половина пат меѓу најстрогите прописи [од] Кина, Јапонија или Русија или најсветол прописи донесени од земји како што се САД, Канада и Израел".

Избрана кодот на страницата: Викимедија

Поврзани вести


Post ICO

260 Airlines сега го прифаќа Bitcoin благодарение на новото BitNet партнерство

Post ICO

BetCoin Casino го отвора новиот веб-сајт за игри BetCoin Circle и подготвува повеќе вести

Post ICO

Нападот ќе ги направи биткоинските размени многу поотпорни, вели Антонопулос

Post ICO

Agora Commodities ви овозможува да купите паладиум со битцоин

Post ICO

Американскиот црвен крст сега прифаќа биткоин преку BitPay

Post ICO

Американската подружница Rakuten Super Logistics прифаќа Bitcoin за превозот услуги

Post ICO

Центарот за австралиски национални речник избира Биткоин како збор од 2013 година

Post ICO

5 начини за искористување на ниската цена на Bitcoin во вашата корист

Post ICO

Австралиското стартување започна со платформа за тргување со маргина само за Bitcoin

Post ICO

5 Извонредни Биткоин видеа што треба да ги гледате

Post ICO

Алармантно транспарентни издавачки операции

Post ICO

Airbnb може да биде поблиску до прифаќање на Биткоин: извршниот директор бара мислења на Твитер