11 Историски битковински моменти: сликовно одбројување на историјата на криптовалентност | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

11 Историски битковински моменти: сликовно одбројување на историјата на криптовалентност

11 Историски битковински моменти: сликовно одбројување на историјата на криптовалентност

Ајде да се прошетам на историскиот страна, денес. 99Bitcoins доби носталгични и одлучи да се потсетиме на главните моменти од историјата Bitcoin е. Еве листа од 10-те најважни настани кои ја обликувале историјата на валутата до денес.

1. 18. Август 2008: Bitcoin.org доменот е регистриран

Додека светот дури и не знаев зборот Bitcoin, а уште помалку што е тоа или можностите што може да донесе, ова беше еден од моментите кои ќе го промени сето тоа.

2. 31 октомври 2008 година: електронски систем за пари во peer-to-peer

Тоа беше денот кога мистериозни Сатоши Nakamoto објави workthat ќе им помогне на програмери создавање основни мрежа Bitcoin е. До денес, ние се уште не се знае кој Сатоши е.

3. 12. Јануари 2009: прво Bitcoin трансакција

Првиот Bitcoin трансакција, во блок 170, се случи кога Сатоши Nakamoto пренесува Bitcoins да Хал Фини, инвеститорот за PGP Corporation. Салата беше, исто така, првиот човек да чуруликам за Bitcoin.

4. 6 февруари 2010 година: Bitcoin пазар основан

На Bitcoin пазар е поранешен веб страница размена cryptocurrency во сопственост и управувани од страна на dwdollar.

5. 17. Јули 2010: MtGox основана

Она што сега е најголемиот и најпознат платформа за размена во светот започна со работа во 2010 година, кога cryptocurrency беше само бебе.

6. 6 Ноември 2010: Bitcoin економија донесе 1 милион $

Ова е историски ден! Bitcoin беше growingand ова беше thedefinitive доказ.

7. 9 февруари 2011 година: Bitcoin постигнале паритет со американскиот долар, допирање $ 1 на БТК

Ако само знаевме иднина, ние не би биле толку изненаден во тоа време. Ова беше огромен чекор за Bitcoin!

8. Јули 22, 2011: Bitcoin Mobile е пуштен на слобода

Cryptocurrency стана пренослив, со лансирањето на првиот Bitcoin appfor iPad.

9. 1. Март 2012: најголемиот кражба Bitcoin по нарушување на безбедноста на веб-домаќин Linode

Овој напад стана дел од историјата на Bitcoin како еден од главните heistsat почетокот на историјата на cryptocurrency. Во тоа време, 43.000 БТК беа украдени од Bitcoinica и 3.000 БТК од лапавица.

10. 27 септември, 2012: формирање на Фондацијата Bitcoin

Создавањето на Bitcoin Foundationwas навистина голем чекор кон cryptocurrency дифузија. Денес, институцијата држи добивање посилна и сега има нов извршен директор, Џон Matonis.

11. Од март до април 2013 година: Вкупно капа Bitcoin пазарот поминува 1 милијарда $ и $ марка 200

0

Со неверојатен раст-која му претходи страшна несреќа, како и повеќето Bitcoiners сеќавам -, Bitcoin докаже дека се дојдени да остане.

Поврзани вести


Post Dogecoin

Соопштение за медиумите од BitcoinExpo 2014

Post Dogecoin

10 Неверојатни битцоин маици и додатоци

Post Dogecoin

Топ 13 битковински чешми

Post Dogecoin

Развивач на видео игри со користење на технологијата Blockchain покренува $ 1mm

Post Dogecoin

Зад сцената на BetMoose

Post Dogecoin

Една година на слики од Биткоин: Топ 10 слики од биткоин subReddit

Post Dogecoin

9 од најдобрите и најпопуларните квадратни Сатоши

Post Dogecoin

Каков е договорот со Litecoin? Инфографски

Post Dogecoin

Ослободување на услугата Nxt Multigateway: трговија БТК и ЛТК во рамките на Nxt!

Post Dogecoin

Кој е Сатоши Накамото? Инфографски

Post Dogecoin

10 Вкусни Bitcoin колачи и колачиња

Post Dogecoin

22 Најчудните објекти што можете да ги купите со битките