5 начини да се купи Bitcoin со Paypal - измамите и легитимните начини | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

5 начини да се купи Bitcoin со Paypal - измамите и легитимните начини

5 начини да се купи Bitcoin со Paypal - измамите и легитимните начини

Нема вести на фактот дека Paypal е негирање на луѓето можност да купат Bitcoins со нивните услуги. Тоа е напишано јасно и гласно во TOSthat Paypal, тие не ги покриваат дигитални стока и тоа води до прашањето на сторнирано. Оттука секој се обидува да го продаде Bitcoin со Paypal, најверојатно, ќе биде суспендиран од PayPal.

Со тоа, се уште има неколку опции за да можат да се купат Bitcoins преку користење на Paypal сметка. Повеќето од нив се далеку од совршен, но ако треба да се здобијат со мала количина и тоа е нешто едно време можеби ќе сакате да ги разгледа.

Опција 1 - Купи Bitcoins со Paypal преку Virwox

Ова е веројатно најстарата и повеќето испробани систем во книгата. Ние сум напишал за ова methodmany пати и тоа изгледа да се работи доста добро. Главната лошите страни на купување преку Virwoxis дека тие провизии се исклучително високи (може да изнесува околу 15%), а понекогаш едноставно не се одобрени. На добрите е дека тоа е испробаните и проверени, што значи мала можност измама.

Опција 2 - Купи Bitcoins со Paypal преку локална Bitcoins

Локалните Bitcoins е пазар на купувачи и продавачи на Bitcoin. Користење на нивните интерфејс може да биде во можност да се најде некој кој продава Bitcoins преку PayPal. На лошите страни на овој метод е тоа што не знаеш кој си имаш работа со и поголемиот дел од продавачот има понуда сивата инструкции со цел да не се фатени од страна на PayPal. На добрите се дека ќе ја добиете вашата Bitcoin обично побрзо отколку Virwox и давачките се многу пониски. За повеќе детали прочитајте ги нашите туториал.

Опција 3 - Купи Bitcoins со Paypal преку Bitcoin Лудило

Може да сте слушнале за Bitcoin лудило. Тие тврдат дека ќе го продаде Bitcoin со Paypal на премија. Меѓутоа, по што го направив некои истражувања на интернет не може да најде било онлајн активност за компанијата по октомври 2014 година јас не се тестираат на методот себе, но од општиот изглед на тоа на Bitcointalk компанијата започна добро, а потоа само јаснета исчезна. Facebookand Twitterprofile не се ажурирани во скоро една година, како и. Заклучок - Би се држат настрана сега за сега...

Опција 4 - Купи Bitcoins со Paypal преку Brawker

Brawker има поинаков пристап кон севкупната сторнирано прашање. Наместо да им се овозможи да се купи Bitcoins со Paypal директно, тоа ќе се совпаѓа со некој кој сака да купи нешто онлајн. Вие купување на ставка за нив со Paypal и тие ви испрати Bitcoins за возврат. Целиот процес чини прилично комплицирано за мене, како што е прикажано во овој краток видео.

Опција 5 - Купи Bitcoin CFD преку Plus500or Avatrade

Ако сте заинтересирани само за купување Bitcoins со цел да се шпекулира за цената и правење профит само може да се купат преку Bitcoin CFDs Avatrade или Plus500. Што сум напишал пред околу Bitcoin CFDsand во основа значи дека сте се обидува да се предвиди иднината цена Bitcoin е. Ова нема да го добиете вистинскиот Bitcoins, но бидејќи не сте всушност купување Bitcoins можете да го користите Paypal за овој метод. Запомнете дека кога тргување CFDs вашиот капитал е во ризик и ова е најмногу одговара за искусни трговци.

Се уште не постои лесен начин да се купат Bitcoins со Paypal во 2015 година

Да ги сумира нештата, иако речиси 2 години се додадат, бидејќи јас го напишав мојот прв туторијал за ова прашање се уште не постои лесен начин да го направите тоа. Paypal покажа голем интерес во Bitcoin, па дури и некои partnershipsbut едноставно решение за овој проблем е уште да се види. Кој рече дека прашањето за купување на Bitcoins со кредитна cardhas значително подобрена, но за тоа во нашиот следен пост.

Поврзани вести


Post Bitcoin

Биткоин: Францускиот економист го предвидува денот на пресметување - Ирскиот тајмс

Post Bitcoin

Биткоин маргина тргување опции за почетници

Post Bitcoin

Alibaba ИПО одговорен за биткатанска несреќа!

Post Bitcoin

BTCRobot - автоматизиран биткоин тргување софтверски бот преглед

Post Bitcoin

Да бидам искрен

Post Bitcoin

Биткоин е пирамидална шема, предупредува извршниот директор на Велс Фарго, Дик Ковачевич - CNBC

Post Bitcoin

22 април 2015 година

Post Bitcoin

Зошто Експертите за Биткоин не се плашат од 51% напад

Post Bitcoin

6 нови биткойн банкомати и каде да ги пронајдеме

Post Bitcoin

2 април 2015 година

Post Bitcoin

Првиот сет на биткойнски банкомати во Лос Анџелес оваа недела

Post Bitcoin

Биткоин банкарство: Опасностите од фракционите резервни банкари