5 Златни правила што треба да ги следите При купувањето на битките | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

5 Златни правила што треба да ги следите При купувањето на битките

5 Златни правила што треба да ги следите При купувањето на битките

Следете ги овие 5 златни да се избегне измама при купување Bitcoins.

Правило # 1 - Проверете на кредибилитетот на вашиот Bitcoin продавачот.

При купувањето од страна на поединец провери нивната репутација со разгледување на нивните трговец профил, ако еден е на располагање. Прашај за Фејсбук, Скопје или некој друг профил на социјалната мрежа со цел да се утврди дека е вистинска личност зад екранот. Како по правило никогаш не купи Bitcoins од некој кој не може да сметка за нивниот кредибилитет.

Ако си за купување на размена, проверете за името размена и зборот "критика". Во потрага по препораки за размена и дури и поединци во форум Bitcointalk исто така може да обезбеди вредни увид.

Правило # 2 - документ што е

Од Bitcoin е донекаде Untraceable како готовина, во случај на измама, тоа ќе биде тешко да се докаже специфичните тврдења. Бидете сигурни дека ќе се документира вашата комуникација со продавачот на начин кој ќе биде лесно да се претстави, ако е потребно подоцна.

Правило # 3 - Почекајте 1 потврда пред предавањето на пари

За мали и средни трансакција се препорачува да се чека најмалку 1 потврда пред поднесување на вашата исплата. За поголеми трансакции, почекајте најмалку 6 потврди.

Правило # 4 - Користете escrow кога е потребно

При спроведување на големи трансакции со физички лица се користи услуга Bitcoin escrow да се одржи на вашите средства додека не го добие потребниот износ на потврди. На овој начин вашите пари ќе биде во притвор на доверлив 3 лица се додека не добиете на Bitcoins.

Правило # 5 - Никогаш не го оставајте вашите пари во размена

Ако си за купување на Bitcoins размена бидете сигурни дека за да го движите Bitcoin на вашиот сопствен приватен Bitcoin паричник во моментот кога ќе ги добие. Никогаш не го оставајте Bitcoins во размената, ова може да резултира во загуба на вашиот Bitcoins поради кражба или измама.

Поврзани вести


Post Bitcoin

Профитабилни Биткоин Облак рударство: Биткоин рударски без кавга

Post Bitcoin

Битковин пазарна вредност - податоци за размена на податоци во живо

Post Bitcoin

12 одлични Bitcoin Memes

Post Bitcoin

22 април 2015 година

Post Bitcoin

Битковина Цена: Кога е вест и не е важно

Post Bitcoin

Дали сте некој од овие 8 биткоински трговски личности?

Post Bitcoin

Битката цена се уште бара нов кат по извештајот на ЕБА

Post Bitcoin

Битчоин дневниот извештај: BitPay Partners со Demandware, SpectroCoin носи практични решенија за Европејците и многу повеќе

Post Bitcoin

Соодветна биткоинска анализа на цени Дел 1: Методологија

Post Bitcoin

5 предизвици во моментот се соочуваат со биткоин (според Мајк Херн)

Post Bitcoin

Arbitraging Bitcoin - Како достигнав 12.12% рентабилност за 1 час

Post Bitcoin

Прифаќање на битковин: 6 начини за користење на БТК