4 чекори за чување на вашите битковини безбедно | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

4 чекори за чување на вашите битковини безбедно

4 чекори за чување на вашите битковини безбедно

Користете ги овие 4 чекори за да се избегне кражба и да ја задржите вашиот Bitcoins безбедно.

Чекор 1 - Изберете силна лозинка за вашиот паричник Bitcoin

Многу луѓе се влезе во навика на изборот на истата лозинка за сите на нивната онлајн сметки. Ова го става својата Bitcoins во ризик. Изберете силна лозинка за вашиот паричник Bitcoin. Можете да ги користите софтвер како 1Password или Roboform да се создаде и да ги чувате вашите лозинки за вас - на овој начин никогаш не ќе ја користат истата лозинка двапати некогаш повторно.

Чекор 2 - Употреба 2 фактор за проверка

Повеќето онлајн Bitcoin паричници обезбеди можност за процесот на проверка 2 фактор. Ова значи дека секогаш кога ќе влезете вие ​​сте обврзани да се идентификувате со дополнителен чекор, различна од вашата лозинка. Поголемиот дел од времето тоа ќе биде текст верификација порака испратена до вашиот телефон. Иако ова може да се чувствуваат тежок на пати, со користење на 2 фактор за проверка намалува ризикот од кражба драстично.

Чекор 3 - Резервна копија вашиот паричник Bitcoin

Резервна копија на вашите walletcan да се заштитите од компјутерски неуспеси и многу човечки грешки. Исто така може да ви овозможи да се опорави вашиот паричник по вашиот мобилен телефон или компјутер е украдена, ако се задржи вашиот паричник криптирана.

Чекор 4 - Користете ладилници за големи количини на Bitcoins

Ако вашиот паричник складира големи количини на Bitcoins бидете сигурни дека да се задржи во она што е познато како ладилници. Ладилници значи вашиот паричник не е присутна на интернет или на било кој друг компјутер. Еден пример за ладилници може да биде паричник на хартија или флеш диск кој има вашиот приватен клуч шифрирана на неа.

Поврзани вести


Post Bitcoin

Биткоин банкомати во близина на мене - комплетна карта на биткоин ATMS

Post Bitcoin

Аргентинската централна банка се плаши од биткоин

Post Bitcoin

Битковин фонд Избор одбор: Џим Харпер, Оливие Јансенс, или не е тоа дури и важно?

Post Bitcoin

Битчоин дневниот извештај: BitPay Partners со Demandware, SpectroCoin носи практични решенија за Европејците и многу повеќе

Post Bitcoin

Извештај за цената на монетите за неделива биткоинска ценова недела: 28 септември 2014 година - 4 октомври 2014 година

Post Bitcoin

Дефлација Дел 2: Дали биткоин ценовната дефлација е добра или лоша?

Post Bitcoin

Ефектите на биткитен на системот Д - Економијата во сенка

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs, и Robocoin: Грешки во Биткоин бизнис

Post Bitcoin

5 Златни правила што треба да ги следите При купувањето на битките

Post Bitcoin

Биткоин основач, Сатоши Накамото Нето вредност достигне 700 милиони долари!

Post Bitcoin

Битковин пазарна вредност - податоци за размена на податоци во живо

Post Bitcoin

Alibaba ИПО одговорен за биткатанска несреќа!