Долгорочно инвестирање | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Долгорочно инвестирање

Долгорочно инвестирање

Долгорочно инвестирање се однесува на инвестициската стратегија која се фокусира на купување Bitcoinsnow и чекање за нив да го цениме во текот на долги периоди на време. А долгорочно инвеститор може да го задржи инвестиција за триесет години или повеќе! Ние ќе биде тапа, во моментов тоа не е префериран метод за многу инвеститори. Со пазарните цени занишан од страна на неколку долари или повеќе во даден ден, многу инвеститори се повеќе заинтересирани за правење пари во краток рок. Сепак, тоа не значи дека долгорочно инвестирање не може да биде одлична стратегија за инвестирање.

Повеќето долгорочни инвеститори не поставите специфични краен датум или цената точката во која да го продаде Bitcoins. Наместо тоа, тие инвестираат и да седат назад и да се види како и нивните средства цениме текот на времето. Долгорочни инвеститори се повеќе заинтересирани за пресметковна вредност подолга од вртење профит недела-до-недела или месец до месец. Ова не значи дека долгорочно инвестирање не може да стил огромни се враќа. Далеку од тоа. Ако имате инвестира 100 долари во Bitcoin во февруари 2011 година, кога тие биле тргување за околу 1 долар, што во моментов ќе биде во вредност од повеќе од 100.000 американски долари. И запомнете, Bitcoins се продаваат за повеќе од 1.000 БТК на доларот во 2009 година Замислете ако има инвестирано 100 долари а потоа и се одржа на вашиот Bitcoins!

Во споредба со краткорочни инвестиции, специфичните купуваат и продаваат надвор точки обично не се толку важни. Цена разлики од неколку долари, генерално, не е важно колку. Се разбира, ако Bitcoins се појави да се гради во голем меур, не треба да се инвестира без оглед на она што е вашата стратегија за инвестирање. Во исто време, ако Bitcoin цени изгледаат како да се во депресија и подготвуваат за раст, сега е одлично време да се инвестира, без оглед на својата стратегија.

Ако сте во потрага да се направи долгорочна инвестиција, најважното прашање што треба да прашам е дали инвестицијата изгледа како тоа ќе се акумулираат вредност со текот на времето. Ако цврсто верувам да, тогаш прави долгорочна инвестиција може да биде одличен избор. Треба да се направи истражување, се разбира, и внимателно го претстави зошто инвестицијата ќе се добие вредност со текот на времето.

Поврзани вести


Post Altcoin

Како да купите NEO во 3 едноставни чекори: Водич за почетници

Post Altcoin

Reddcoin официјално изданија POSV - ќе започне на 2 август (сега во живо)

Post Altcoin

Битковин и краткорочни враќања

Post Altcoin

Што е DarkCoin. Како да се купи DarkCoin

Post Altcoin

Златните правила: основен водич за купување и употреба на битцоини

Post Altcoin

ДИК прелиминарна истрага во GAW рудари потврди, и информации протекоа

Post Altcoin

8 Начини на Никогаш да не го пропуштате Crucial Биткоин Ажурирање

Post Altcoin

Бараат претставници на монети од заедниците Крипто

Post Altcoin

Имплезијата на Ripple

Post Altcoin

Почетник водич за Биткоин рударството

Post Altcoin

Потчин пат

Post Altcoin

Вовед во Биткоин тргување