4 едноставни чекори за прифаќање на Bitcoin во вашиот бизнис | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

4 едноставни чекори за прифаќање на Bitcoin во вашиот бизнис

4 едноставни чекори за прифаќање на Bitcoin во вашиот бизнис

Значи сте одлучиле да го прифати Bitcoin во вашиот бизнис, страшно! Денес постојат повеќе од 100.000 businessesworldwide кои прифаќаат Bitcoin. Прифаќање на Bitcoins не значи дека вие всушност треба да поседувате Bitcoins. А многу услуги таму, ќе ви овозможи да го прифати Bitcoin само како форма на исплата, а потоа веднаш да ви испрати на плати во долари, евра или што валута ќе го изберете износ.

Сега дозволете ми да ви даде краток преглед на она што чекори што ќе треба да ги преземе со цел да започнете со прифаќање на Bitcoins.

Чекор 1 - Најди давателот на трговец решение

А Bitcoin провајдер трговец решение е во основа на компанија која ќе го прифати Bitcoins за Вас и потоа да ги конвертирате во сопствена валута. Вие исто така може да избере да се задржи на Bitcoins, а не да ги конвертирате во традиционалните валута.

Еден добар провајдер, исто така ќе ви дадат ПОС (Точка на продажба) интеграција - што значи дека на некој начин да им наплаќаат на вашите клиенти без прекин на нормална продажба инка.

Еден добар пример за ова ќе биде Bitpay кој ви дава стан ПОС за вашата продавница (ако имаш тули и малтер еден) или приклучок за вашиот вебсајт. Ако имате тули и малтер продавница тоа е препорачливо за да се задржи на iPhone или iPad во близина на "редовни" каса со апликацијата за плаќање. Некои провајдер (на пр Coinkite) ќе ве снабди со физички терминал за плаќање, така да не ќе треба нешто друго.

Чекор 3 - Сметководство

Треба да се консултирате со вашиот сметководител во врска со прописите за прифаќање Bitcoinin вашата земја. Различни земји имаат различни пристапи кон Bitcoin и ова треба да се утврди лично врз основа на вашата локација. Ова е исто така релевантни како што да се печати на вашиот фактури како начин на плаќање.

Чекор 4 - Поставете знак :)

Последно, но не и најмалку важно нека вашите клиенти знаат дека ги прифаќате Bitcoin. Ако имате онлајн продавница, можете да го користите официјалното лого како што е прикажано тука:

Или ако имаш тули и малтер продавница можете да печатите едно. Ова не само што ќе го извести луѓе кои сега ги прифаќате нова форма на исплата, но, исто така, ќе им помогне на економијата Bitcoin во целина, како повеќе луѓе ќе биде отворена за добивање на исплатите во Bitcoin (бидејќи тие знаат дека имаат каде да го поминат).

Тоа е тоа! Прилично едноставна нели? Ако имате било какви повеќе прашања за тоа како да се започне прифаќање на Bitcoins вие сте добредојдени да ги споделите во делот за коментари подолу.

Поврзани вести


Post Altcoin

Како да купите Dogecoin со Paypal или кредитна картичка Веднаш

Post Altcoin

Како да купите NEO во 3 едноставни чекори: Водич за почетници

Post Altcoin

16 страшни и корисни Биткоин калкулатори

Post Altcoin

Што е Dogecoin

Post Altcoin

Долгорочно инвестирање

Post Altcoin

Гевин Андресен ви покажува како да ја спроведете двофакторната заштита на датотеките со паричникот

Post Altcoin

Биткоин дневниот извештај: CheapAir прифаќа Dogecoin и Litecoin, DigitalTangible злато за Bitcoin размена и многу повеќе

Post Altcoin

Тоа е за блокчеин, не битцоин

Post Altcoin

Reddcoin официјално изданија POSV - ќе започне на 2 август (сега во живо)

Post Altcoin

Барате да работите и да се платите во Биткоин? Еве шест веб-сајтови кои можат да ви помогнат

Post Altcoin

Како да заработите пари со Bitcoin - 99Bitcoins Case Studies

Post Altcoin

Бета преглед - Reddcoin социјален паричник со социјална мрежа интеграција