Што е Dogecoin | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Што е Dogecoin

Што е Dogecoin

Значи она што е Dogecoin? Валута, всушност започна како еден вид на шега. Како Bitcoin, тоа е дигитална валута. Се стекна популарност по "Дуждовата Мем", популарен и смешни мем кој има сега злогласните Shiba Inu куче, отиде вирусна низ интернет (зборови не можат да се опишат мемите, па тоа е веројатно најдобро е да го Google само). Масивно количество на публицитет резултираше со огромна сума на интерес за Dogecoin и трансакции брзо врвот $ 8 милиони долари во вкупната вредност.

Dogecoin е дериват на Litecoin, што значи дека позајмува многу на кодот и клучните идеи од Litecoin, кои за возврат ги позајмува од Bitcoin. Сфатете го тоа како внук Bitcoin е. Креаторите Dogecoin е да се нагласи дека валута е наменета за трансакции, а не инвестиции (како што е во моментов случајот со Bitcoin). Креаторите Dogecoin е, Били Маркус и Џексон Палмер, ја истакна поентата дека Dogecoin не е "се збогатат шема" за сите, вклучувајќи ги и потенцијалните инвеститори.

Dogecoin во моментов не е многу скапо. Dogecoins во моментов се продаваат за помалку од 1 денар по глава, во споредба со $ 1.000 долари или така Bitcoin моментов чини. И додека просечната Bitcoin трансакција доаѓа во речиси $ 10.000 долари, просечната Dogecoin трансакцијата е во вредност од само северно од $ 100 долари. Со оглед на тоа вкупно marketcap Bitcoin сега е снимен во милијарди, додека Dogecoin допрва треба да се скрши 10 милиони $, тоа нема да биде предизвик Bitcoin за превласт во скоро време.

Dogecoin, исто така, стана многу популарен, сепак, за "ѓубрето" луѓето на интернет. Во суштина, ако некој прави навистина смешно или ладно коментар на Reddit, или прави нешто друго интересно на интернет, може да се "врвот" со Dogecoins. Износот на пари себе не може да се додаде до многу, но и другите корисници ќе ја ценат вашата благодарност.

Dogecoin е совршен демонстрација на вирусна моќта на интернет. Креаторите на валутата биле сосема јасна во признавајќи дека тоа започна како шега. А сепак, на валута експлодира во популарност во текот на последните неколку недели, можеби и тие ќе имаат последен се смее!

Колку долго ќе Dogecoin последно? Тоа е тешко прашање да се одговори. Ставањето малку пари во валута не може да биде лоша идеја. Во најмала рака, ќе има некои Dogecoins да ја исфрли луѓе. Тоа веројатно не е добра идеја, сепак, да се инвестира за заштеда на вашиот живот во Dogecoin или било која друга виртуелна валута за тоа прашање.

Поврзани вести


Post Altcoin

10 Корисни алатки за да останат поврзани со пазарот Биткоин

Post Altcoin

Братислава метрото прифаќање на Worldcoin Додека WDC сојузот започнува револуционерна пијан желка пулет издание

Post Altcoin

Reddcoin открива социјални паричникот, ПОСВ ажурирања и социјална платформа

Post Altcoin

4 причини зошто кошница е револуционерен биткоин паричник

Post Altcoin

Како да трговија битцоини и не се уапсени

Post Altcoin

Анонимност на криптовекциите Дел II - Криптонет и Darkcoin

Post Altcoin

ДИК прелиминарна истрага во GAW рудари потврди, и информации протекоа

Post Altcoin

Биткоин волумен

Post Altcoin

Како да купите Zcash во 3 едноставни чекори - водич за почетници

Post Altcoin

Како да купите NEM (XEM) - Водич за почетници

Post Altcoin

Како да купите Namecoin (Paypal, кредитна картичка, Кеш) - 100% Безбедно и едноставно

Post Altcoin

Како да се тврди вашиот Битковин Кеш и да го продаде за Биткоин (ТРЕЗОР, Леџер, Електрум)