Тоа е за блокчеин, не битцоин | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Тоа е за блокчеин, не битцоин

Тоа е за блокчеин, не битцоин

"Она што го прави Bitcoin вредни?" Често пати, разговор за Bitcoinwith оној кој не е од типот на Bitcoin евангелист води до оваа практично прашање. Тоа може да се тврди дека придобивките од функцијата Bitcoins "како сам валута, триење трансакции, речиси целосна анонимност и превенција од измами, заслуга на неговата употреба.

Сепак, она што го прави толку Bitcoin непушачите не е во неговата способност обработка на уплатата. Како што забележува Coinbrief уредник Дастин O'BRYANT "На Bitcoin blockchain е местото каде што вистински пробив лежи".

Јазик поттикнување на иновации Bitcoin е

Стави едноставно, на blockchain Bitcoin е децентрализирана мрежа која поддржува проверка и чување на сите трансакции Bitcoin. Bitcoin го започнува своето патување низ blockchain од одеше преку мрежа на Bitcoin minersdistributed целиот свет.

Поттикнати од можноста да заработи Bitcoin, рударите се потврди трансакции со решавање на комплексни математички proofs- Ова е клучот, интегритетот на blockchain како податочна структура зависи од стимуланси даден на рударите да се провери на податоци- тогаш Секој верификуван трансакција е снимен во на blockchain Bitcoin (сличен на општо Леџер). Трансакцијата себе Bitcoin е речиси моментален, а потоа, во минути, на трансакцијата од страна А до Б партија е потврдена да биде валидна.

Трансакции кои вклучуваат други cryptocurrencies или Altcoins, исто така, се најавени и се евидентираат во blockchain, или независно од, или да се спои со тоа, дека на Bitcoin (повеќе за разликата помеѓу Bitcoin blockchain и независна blockchains подоцна).

Во двата случаи, заеднички јазик (систем на blockchain) олеснува трансакција помеѓу две страни. Тоа е јазикот на следниот царството на Bitcoin иновации. Она што може да се направи со примена на blockchain јазик е ограничен само од страна на нашите сопствени имагинација.

Ова е засилен во последните articlepublished од страна на Институтот за етика и новите технологии,

Парадигма 5 (следниот непушачите компјутерска парадигма) на функционалност може да биде искуство постојано поврзан лесна физичка свет мулти-компјутерски уред слој, со технологија шалче blockchain за плаќање, а не само да исплати, но micropayments, децентрализирана размена, токен заработка и трошоци, дигитални повикување средства и трансфер, и паметни договор за издавање и извршување; сите што се економската слој на веб никогаш не сум имал.

Brute Force на Bitcoin blockchain

Не губејќи време, многу dev тимови веќе доведоа нови функции на blockchain примена во реалност. Најмногу спомене досега е договорна страна, децентрализирана финансиската платформа изграден на врвот на blockchain Bitcoin. Додека во peer-to-peer интеракции (самостојно извршување на паметни договори, финансиски деривати, размена на средства, токени што може да издаде дивиденда и право на глас) се иницирани со употреба на клиенти мајчин XCP токен (вредноста на кој е врзан за Bitcoin), неговото основање лежи на сигурен рударството моќта на blockchain Bitcoin.

Другата договорна дела од чување на дополнителни податоци во редовни трансакции Bitcoin, што го прави секоја договорна трансакција на Bitcoin трансакција, иако многу мала. Кога соработниците трансакции се емитува на мрежата Bitcoin тие се проверуваат од страна Bitcoin рударите и зачувани во Bitcoin blockchain да се направи безбедна, верификуваат евиденција.

Другата става својата доверба точно на рамениците на blockchain дека рударите се најмногу поттикнати да се мои, а потоа и во кои постои најголем рударството моќ, Bitcoin blockchain. Независна платформа blockchain-ist Ethereumhas но сепак треба да се турка надвор, се чека на маргините како платформа на соработниците е живо и веќе видено над 100.000 трансакции од јануари.

Независна Blockchains одржи ветувањето

Ethereum е платформа која нуди речиси иста интеракции во peer-to-peer како што во моментов нуди соработниците (иста), врз основа на децентрализирано консензус независна од онаа на blockchain Bitcoin. Каде blockchain Ethereum оствари ветувањето е во начинот на кој се формулираат своите блокови.

Од бела хартија Ethereum е,

Покрај тоа, бидејќи сите информации на државата е дел од последната блок, нема потреба да се сместат целата историја blockchain - стратегија која, ако тоа може да се примени на Bitcoin, може да се пресмета за да се обезбеди 10-20x заштеди во просторот.

Со ова решавање на проблемите на бавно време потврдување и високи давачки погодија Bitcoin blockchain.

Во решавањето на прашањето на ризикот од концентрација рударството напади, или 51% attack- каде што специфична рударството базен wields поголемиот дел од електричната мрежа, овозможувајќи им на способноста да се спречи трансакција потврди и други злонамерни acts- Ethereum има за цел да се поддржи употребата на страна chainsupon ослободување на својата платформа.

Blockchains се ранливи на напади на 51%, а помал blockchains се подложни на 51% помали напади. Идеално, ако сакаме безбедност, би сакале за повеќе синџири за да се биде во можност да piggyback на безбедноста едни со други, така што нема синџирот може да биде нападнат, освен ако секој синџир е нападнат во исто време.

Иднината на blockchain Апликации

Како пријател CoinBrief писател Али Амин со право се вели дека "повеќе слобода и Самоопределување од било замислено да биде можно да се постигне, а не во рацете на одговара политичари, но во рацете на клавијатури и прокси услуги." Ние се движиме напред со поголема чувство на автономија, без оглед на тоа дали тоа е со Bitcoin blockchain, независно blockchain и / или sidechain.

Ефектите од disintermediation стигне далеку надвор од границите на нашата финансиска инфраструктура. Ние сме на работ на пропаст на големи промени во облик на нашите општествени системи.

Како гледате на blockchain технологија се спроведува? Остави коментар подолу, и нека слушне вашите идеи.

Поврзани вести


Post Altcoin

Темно палто Алфа 7 премиерот

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) Вистински анонимна криптовалута

Post Altcoin

Анонимност на криптовекциите Дел I - Постоечки протоколи и Зерокоин

Post Altcoin

Како да купите Namecoin (Paypal, кредитна картичка, Кеш) - 100% Безбедно и едноставно

Post Altcoin

Почетен курс за тоа како да се префрлиш на Reddcoin POSV Паричник

Post Altcoin

Како да се тврди Bitcoin Gold (BTG): упатство чекор-по-чекор

Post Altcoin

ФИМК - револуција на економијата на Финска со криптовалентност

Post Altcoin

4 едноставни чекори за прифаќање на Bitcoin во вашиот бизнис

Post Altcoin

Мулти-vPoW: решение на Myriadcoin за мешање-рударство

Post Altcoin

Генерален директор на GAW Miners на Титан на KNC: Скрипт рударство е мојата куќа

Post Altcoin

А почетник е Водич за да работат на свој Биткоин банкомат

Post Altcoin

Биткоин како долгорочна инвестиција