Што е Reddcoin? | Macedonian.globalsciencecollaboration.org

Што е Reddcoin?

Што е Reddcoin?

Reddcoinwas родени надвор од амбициозниот план да се создаде валута специјално за користење на социјалните мрежи. Тоа е технички детали беа ништо необично, како што се користи алгоритам scrypt hashing направени популарни од друг дигитален валута, Litecoin

Имаше време блок од 60 секунди, што е слично со неколку други валути; и е висока капа монета, со финалниот вкупно се 27,5 милијарди RDD. Но, бидејќи тоа време има издадено ажурирана алгоритам кој е сосема уникатен, POSV, и прави чекори кон многу други иновативни карактеристики.

Reddcoin е IPOC, Еден од единствениот легитимен IPOs во дигитална валута

Програмерите Reddcoin се обиде нов пристап за лансирање: на IPOC. Еден IPOC е сличен на ИПО, но со пари преземање на местото на акции. Тоа е она што е дозволено Reddcoin да се изгради таква силна заедница, и му даде на програмерите на средствата да се фокусира на проект полно работно време. На IPOC донесе 164,44 Bitcoins, кој се користи за развој, а за возврат, инвеститорите добиваат дел од 5.45 милијарди Reddcoin, со 1,11% ослободување секој ден за 90 дена. Ова е да се спречи поплавување на пазарот, и во комбинација со голема количина на интерес од рударите, предизвикани Reddcoin да биде многу течни и дистрибуирани.

Активен развој Reddcoin е

Од тој момент, програмерите се чуваат верен на својот збор. Заедно со членовите на заедницата, тие создале врвот ботови, професионална веб квалитет, платформа на социјалните медиуми за радиодифузија, на API за да се овозможи лесна интеграција со други системи, маркетинг план, и насоки за да се добие заедницата кои се вклучени во ширењето RDD низ светот. Потрошете малку време со "Reddheads", како што тие сакаат да се повика, и вие брзо ќе се види зошто некои веруваат дека Reddcoin е Социјалдемократската Валута

Поврзани вести


Post Altcoin

Почетник водич за Биткоин рударството

Post Altcoin

Како да го заштитите вашиот битцеин паричник

Post Altcoin

Како да купите NEM (XEM) - Водич за почетници

Post Altcoin

Облак рударство - профитабилни или еволуција на измама?

Post Altcoin

Што е Feathercoin

Post Altcoin

Mastercoin и Omniwallet Бета

Post Altcoin

Како да добиете сопствен биткоин адреса

Post Altcoin

Што е Dogecoin, Добротворниот монета?

Post Altcoin

А почетник е Водич за да работат на свој Биткоин банкомат

Post Altcoin

Биткоин дневниот извештај: CheapAir прифаќа Dogecoin и Litecoin, DigitalTangible злато за Bitcoin размена и многу повеќе

Post Altcoin

Како да купите Ripple (XRP) во 3 едноставни чекори - Водич за почетници

Post Altcoin

Почетен курс: Како да го користите Darkcoin паричникот и Darksend